Spring naar de inhoud

Info

Toen ik jong was, hoorde ik mijn vader vaak in zijn atelier werken. Ik ben opgegroeid met het geluid van schuurpapier en de geur van houtlijm. Wanneer we voor school iets moesten knutselen, vond ik het fantastisch als mijn vader me in zijn wondere wereld van hout meenam en we samen aan een project werkten.

Enkele jaren geleden kochten mijn vrouw en ik een huis en heb ik een deel van onze garage omgebouwd tot mijn eigen atelier. Ik kocht mijn eerste zaagmachines, houtklemmen en een grote bus houtlijm. Sindsdien heb ik meer ideeën voor projecten dan ik uitgevoerd krijg. 

Sinds mijn vrienden en familie mijn nieuwe passie kenden, kreeg ik steeds meer hout aangeboden: een oud kastje, overschot van parket en zelfs oude paletten. Iedere keer was de boodschap dezelfde: ‘Ik hoop dat je hier iets mee kan maken.’ Daardoor groeide het idee om zelf geen hout aan te kopen, maar in plaats daarvan zo veel mogelijk hout te recycleren.

Werken met gerecycleerd hout bleek niet alleen financieel een verschil te maken, maar ook emotioneel. Zo kan een oud kastje omgetoverd worden tot iets dat opnieuw een plaats kan krijgen in je huis. Zelfs de kleinste houtoverschotjes uit de schuur van je grootvader kan ik verwerken tot fijne juwelen. Op die manier kan je de herinnering aan de oorsprong van het hout steeds bij je dragen. Heb ik daarna nog hout over? Dan hou ik dat gewoon bij tot het dienst kan doen voor één van mijn volgende projecten.

En zo ontstond uiteindelijk het idee om mijn hobby te upgraden naar een bijberoep. Met het merk Behind The Woodz ga ik aan de slag met het verhaal ‘achter het hout’. Tegelijk is het ook een leuke verwijzing naar Achterbos, waar ik woon.

Niet elk project is klaar voor verkoop, maar kijk zeker eens in de webshop als je iets wilt kopen. Er zitten wel enkele leuke cadeau’s tussen, al zeg ik het zelf.

Heb je zelf iets uit hout dat je graag een nieuw leven wilt geven? Neem gerust contact met me op.